28. marraskuuta 2012

Helpot ja herkulliset iltapalaset

Nämä herkulliset suolaiset iltapalaset syntyivät hetkes!

Otin hyvissä ajoin pakkasesta sulamaan torttutaikinalevyt ja pyöräytin niiden sulaessa täytteen.

Täyte:

Maustamatonta Tofutti-tuorejuustoa (myös valkosipulinen tai yrttinen Tofutti-tuorejuusto voisi toimia!)
Maustamatonta soijarouhetta (myös valmiiksi maustettua voisi käyttää ja jättää silloin vain muut mausteet pois)
Sipulia (laitoin yhden kokonaisen sipulin)
Aurinkokuivattua tomaattia kuutioina oman maun mukaan
Oliiviöljyä
Mausteiksi pippuria, chilimaustetta, paprikamaustetta ja yrttisuolaa

En koskaan mittaile mitään, joten tarkkoja mittoja en taaskaan voi antaa. Laitoin soijarouheet lautaselle, laitoin lautaselle vettä ja heittelin mausteet perään. Sekoitin ja annoin veden imeytyä soijarouheisiin. Heitin perään sipulikuutiot ja aurinkokuivatut tomaatit sekä lirauksen oliiviöljyä, vaikka tomaateissakin oli öljyä.

Kun torttutaikinalevyt olivat sulaneet, leikkasin ne kahtia eli sain neliöitä. Laitoin jokaiseen neliöön keskelle nokareen tuorejuustoa ja sen päälle muun täytemössön. Laitoin uunin tovin aiemmin lämpiämään 200 asteeseen, mutta ei se tainnut vielä olla niin kuuma, kun laitoin iltapalaset sinne. Siellä ne saivat olla siihen asti, että taikina muuttui kullanruskeaksi.

Nyt mussutan näitä samalla kun kirjoittelen! Nam!

Kuva ei ehkä ole laadukkaimmasta päästä, mutta antanee jotain osviittaa, miltä iltapalaset näyttävät.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti