17. joulukuuta 2012

Eettisiä lahjoja pukinkonttiin

Pyörähdin eilen Eettisillä joulumarkkinoilla, jonka järjestivät Eläinoikeusyhdistys Fauna, Helsingin Maan ystävät sekä Eläinsuojeluliitto Animalia. Joulumarkkinoilla oli kymmeniä järjestöjä ja yrityksiä, joiden toiminnassa ja tuotteissa näkyvät muun muassa ympäristön- sekä eläintensuojelu. Markkinoiden yhteydessä pidettyihin elokuvanäytöksiin ja keskustelutilaisuuksiin en suureksi harmikseni ehtinyt, mutta pääsin kuitenkin tutustumaan moneen ihanaan myyntipöytään ja taisinpa hieman tuhlaillakin. 

Markkinoiden nettisivulla tapahtumaa kuvataan näin: "tapahtumassa ei myydä mitään eläinperäistä ja tuotteet ovat mahdollisimman pitkälle reilua ja luomua. Tarjolla on esimerkiksi kosmetiikkaa, lahjatavaroita sekä kierrätysmateriaaleista tehtyjä vaatteita." Ilmankos Eettisillä olikin niin hyvä fiilis!

Tässäpä siis tunnelmia eiliseltä:


Animalian herkulliset kuppikakut olivat jo ennättäneet loppua, mutta onneksi vegaanisia fudgeja oli vielä jäljellä. Myynnissä oli myös allekirjoittaneen Animalialle lahjoittamia virkattuja joulukoristeita.

Väriloistoa Eettisten tapaan ja kaulakoruja, joita aina haluan hypistellä.

 Neneleolove myy reggaehenkisiä tuotteita.

 Poola Katarynan ihania puukoruja. Minullakin on pupukorvikset!

 Greenpeace keräsi allekirjoituksia vetoomukseen Arktiksen pelastamiseksi. Jos et ole vielä osallistunut, niin Greenpeacen nettisivulla voi käydä allekirjoittamassa.

Ostin Faunan ja Maan ystävien valmistamia kasviskinkkutarpeita itselle ja ystäville.


Anne-Mari Pahkalan ja Heli Hirvelän valokuvanäyttely Niin kuin sinä ja minä oli ihana! Taiteilijat halusivat ottaa kantaa turkistarhaukseen uudesta näkökulmasta. Animalian Turkistarhaton Suomi 2025 -kampanjaan liitetyssä muotikuvaprojektissa mallina toimii kampanjan kasvot, Huippumalli haussa -ohjelman voittaja Nanna Grundfeldt, yhdessä Kettu-koiran kanssa.

Animalian karhuryhmä toimii Aasian sappikarhujen puolesta. Symppaan kovasti karhuryhmää, sillä sappikarhut elävät julmetun kurjissa oloissa. Karhuryhmän sivulla kerrotaan muun muassa seuraavaa: "Kiinassa, Vietnamissa ja Koreassa tuhannet karhufarmeille vangitut sepelkarhut tarvitsevat kipeästi apuamme. Monet niistä on pyydystetty julmin menetelmin villinä luonnosta, jolloin ne ovat menettäneet vähintään yhden raajoistaan. Useilla karhufarmeilla eläimet on teljetty ahtaisiin häkkeihin. Vuosien kuluessa ne kasvavat kiinni häkkeihinsä ja joutuvat lopulta makaamaan selällään pystymättä kääntymään tai edes ojentautumaan suoraksi." Onneksi moni karhu on päässyt turvaan ja onneksi on ihmisiä, jotka toimivat karhujen auttamiseksi.

Jos et päässyt tänä vuonna markkinoille niin suuntaa sinne ensi vuonna! Suosittelen lämpimästi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti