25. elokuuta 2013

Laiskottelijan lasagne

Sunnuntai... Jotain hyvää ruokaa tekisi mieli, mutta mitään suuritöistä ei jaksaisi alkaa tehdä. Se on siis laiskottelijan lasagnepäivä, totean kaappeja syynätessäni.

Näin syntyy herkullinen, vegaaninen lasagne nopeasti ja helposti:

Uunivuokaan pohjalle lasagelevyjä, sitten päälle valmista pastakastiketta, vihreitä tai punaisia linssejä lähes purkista suoraan eli veden alla valutettuna, turvotettua soijarouhetta (lisäsin mausteeksi vähän chilimaustetta, paprikamaustetta, yrttisuolaa ja pippuria), turaus valkosipulia, loraus kaurakermaa (sipulinmakuista) ja sama kierros toistetaan uudelleen. Löysin jääkaapista myös pieniä kapriksia (purkin pohjalla lojui muutama) ja heitin nekin sekaan. Toisinaan olen laittanut mukaan vihanneksia sen mukaan, mitä sattuu löytymään. Ihan lopuksi laitoin vielä lasagnelevyjä ja lorauksen kauramaitoa, sillä en halua kuivaa lasagnea vaan oikein mehevää.

Nyt lasagne on uunissa. Ja pidän sen siellä, kunnes se on valmista. Sopivaa aikaa en osaa sanoa, sillä en koskaan muista katsoa kelloa kokatessa. :)

Kuten eilinen pastasalaattini, myös lasagne on mahdollista valmistaa usealla eri tavalla! Täytteet voi valitan sen mukaan, mitä kaapista löytyy ja niitä voi laittaa niin paljon tai vähän kuin huvittaa.

Ensi kerralla ajattelin kokeilla mukaan vegejuustoa (esimerkiksi Wilmersburgerin juustoa, jonka olen todennut toimivaksi maultaan ja koostumukseltaan ainakin leivän päällä), vaikka tämä lasagne maistuu ilman juustoakin.

Ja tässä se nyt on!

Lasagne on niin ruma ruoka, ettei kannata edes yrittää saada kaunista kuvaa...


P.s. Jutussa mainitun juuston olen ostanut omilla rahoillani, eikä minulle ole maksattu mitään sen mainitsemisesta. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti