24. elokuuta 2013

Maailman paras pastasalaatti


Aika paljon luvattu, tiedän. :)

Kuten jo varmasti aikaisemmin olen todennut, olen kävelevä keittiökatastrofi. Rakastan keittokirjojen kuvia ja saan niistä ideoita, ohjeita en voi noudattaa, en sitten millään. Ne ruoat, jotka osaan valmistaa, ovatkin sattumia, kokeilemalla syntyneitä. Ja ihan mielettömän hyviä!

Yksi ehdoton lempiruokani on pastasalaatti. Se on todella nopea ja helppo valmistaa, ja sitä voi varioida ihan loputtomiin. Siihen ei siis voi kyllästyä.

Mitäs siihen sitten tulee? Ainakin pastaa (ja muoto ihan sen mukaan, mikä omaa silmää miellyttää). Pasta siis keitetään just passeliksi. Älkää kysykö keittoaikoja, haarukallahan se selviää, milloin on valmista. Sillä aikaa, kun pasta porisee kattilassa, voi salaattikulhoon laittaa kaikki muut ainekset. Yleensä valitsen jotain seuraavista: aurinkokuivattutomaattia, tuoretta tomaattia, oliiveja (kalamata tai jalapenotäytteisiä), kapriksia, auringonkukansiemeniä paahdettuna ja runsaasti oliiviöljyä. Viimeksi paistoin myös Wheatyn Topas-nakkeja pilkottuna. Joskus sujautan mukaan rucolaa tai basilikaa. Monet näistä aineksista on sen verran suolaisia, että ylimääräisiä mausteita en ole lisännyt lainkaan.

Valmis pasta kaadetaan salaattikulhoon ja sitten vain sekoitetaan kaikki keskenänsä. Jos tarve vaatii, oliiviöljyä (tai halutessaan avocadoöljyä) voi lorauttaa lisää. Sitten syödään maha pullolleen!

Pasta on huippua myös siksi, että se on erittäin hyvää myös seuraavana päivänä, jopa kylmänä. Se sopii siis hyvin mukaan vaikkapa piknikille.

Olen tehnyt tällaista salaattia lähes kaikkiin juhliini viimeisen kymmenen vuoden ajan, aina hieman erilaisena versiona, eivätkä ystävät ole vielä valittaneet. :)

Kokeilkaapa!P.s. Laiskiainen löytyy myös Facebookista ja Pinterestistä.
P.p.s. Olen ostanut jutussa mainitut nakit omalla rahallani, eikä minulle ole maksettu niiden mainitsemisesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti