8. helmikuuta 2014

Avatkaa suunne, te, joita kuunnellaan!

Haluaisin olla huippumalli, jotta voisin kieltäytyä esittelemästä aitoja turkistuotteita ja vetää myös muut mallit yhteiseen boikottiin turkistuotteita mallistoissaan käyttäviä vaatesuunnittelijoita vastaan.

Haluaisin olla huippu-urheilija, jotta voisin kieltäytyä kilpailuista, joiden vuoksi kadut siivotaan "biologisesta roskasta" koiria lahtaamalla, ja jotta voisin kertoa, että vegaanisella ruokavaliolla ponnistaa pitkälle.

Haluaisin olla huippulääketieteen huippuammattilainen, jotta voisin kertoa alan muille korkea-arvoisille, että lääketieteen opiskelua varten ei tarvitse uhrata eläimiä, ja jotta voisin järjestää massiivisia seminaareja eläinkokeettomien tutkimusmenetelmien kehittämisestä.

Haluaisin olla Hollywood-tähti, jotta voisin näyttää L'Orealille keskaria, kun he houkuttelevat minua mainoskasvokseen miljoonien dollarien palkkiolla, "Because animals are worth it!" ja jotta voisin punaisella matolla käyttää "NO FUR!" -rintamerkkiä.

Haluaisin olla maailmankuulu kokki, jotta voisin miljoonien katsojien seuraamassa tv-ohjelmassani valmistaa vain vegaanista ruokaa ja jotta voisin kouluttaa ravintoloita palvelemaan paremmin hyvää kasvisruokaa kaipaavia asiakkaitaan.

Haluaisin olla huippumuusikko, jotta voisin jättiareenoilla näyttää keikan ajan screeniltä eläinoikeusvideoita ja lahjoittaa lipputuloista osan eläinsuojelutyöhön.

Haluaisin olla jotain suurta vain siksi, että saisin pienen ääneni kuuluviin sellaisten ihmisten keskellä, jotka ovat kuuroja eläinaktivistien pyynnöille, mutta jotka kuuntelevat fanittamansa mallin, näyttelijän, urheilijan, muusikon jne. puhetta kuin jumalan sanaa, miljoonien muiden fanien tapaan.


Oi kuinka toivon, että vaikutusvaltaiset ja monille esikuvana toimivat julkisuuden henkilöt käyttäisivät asemaansa hyvään, näkisivät nenäänsä pidemmälle ja tuntisivat empatiaan muita kohtaan. Heitäkin onneksi on, mutta kovin pieni joukko...


Koko elämä häkissä, vain jotta joku saa pipoonsa tupsun...


2 kommenttia:

  1. Tosi hyvä teksti! Samoja toiveita löytyy myös tältä suunnalta!

    VastaaPoista